ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות כפר סבא
|
23131-04-12
02/05/2013
|
בפני השופט:
צוריאל לרנר
|
- נגד - |
התובע:
שמואל בר-זיו
|
הנתבע:
ארט-אין מוצרים למטבח ולאמבטיה בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
1.בפני תביעה כספית על סך 9,000 ₪, שעניינה הפרה נטענת של הוראת החוק הידועה בשמה העממי "חוק הספאם", דהיינו: סעיף 30א לחוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982 (להלן – "החוק"). אבקש לנצל הזדמנות זו ולהתנצל בפני הצדדים על העיכוב במתן פסק-הדין.
2.התובע הגדיר עצמו במהלך הדיון כמי שיש לו "זכויות רבות בחקיקת החוק", וכמי שהנושא בוער בעצמותיו. הנתבעת היא חברה לייצור מטבחים וריהוט.
3.על פי כתב התביעה, שיגרה הנתבעת לתובע 9 הודעות דואר אלקטרוני, המזמינות את התובע ליצור קשר לשם פגישה עם מעצב מטבחים, ללא עלות. דוגמת הודעה צורפה לכתב התביעה, ודוגמה נוספת הוגשה כמוצג ת/1. אין בדוגמאות אלה פרטים מזהים אודות החברה השולחת.
4.הנתבעת טוענת, כי ההודעות אמנם שוגרו מטעמה, אולם לא היא שיגרה את ההודעות, אלא חברות פרסום עמם התקשרה, כגון יוניברסל או שיווק און-ליין. הנתבעת טוענת עוד, כי ההתקשרות היתה על בסיס מצג שיצרו חברות הפרסום, כי מדובר בשיווק ל"לידים טובים", דהיינו – ללקוחות שעברו טיוב פרטים, וככל הידוע לנתבעת, ללקוחות שאישרו דבר קבלת הפרסומות.
5.דין התביעה להתקבל, עקרונית, אם כי הסכום הנתבע מופרז בעיני.
6.סעיף 30א לחוק, בחלקו הצריך לענייננו, קובע:
"(א) בסעיף זה –
"דבר פרסומת" – מסר המופץ באופן מסחרי, שמטרתו לעודד רכישת מוצר או שירות...
(...)
"מפרסם" – ...מי שתוכנו של דבר הפרסומת עשוי לפרסם את עסקיו או לקדם את מטרותיו, או מי שמשווק את נושא דבר הפרסומת בעבור אחר...
(...)
(ב) לא ישגר מפרסם דבר פרסומת באמצעות... הודעה אלקטרונית... בלא קבלת הסכמה מפורשת מראש של הנמען...
(...)
(ט) הפרת הוראות סעיף זה היא עוולה אזרחית והוראות פקודת הנזיקין [נוסח חדש] יחולו עליה, בכפוף להוראות סעיף זה.
(י) (1) שוגר דבר פרסומת ביודעין בניגוד להוראות סעיף זה, רשאי בית המשפט לפסוק בשל הפרה זו פיצויים שאינם תלויים בנזק... בסכום שלא יעלה על 1,000 שקלים חדשים בשל כל דבר פרסומת שקיבל הנמען בניגוד להוראות סעיף זה.
(...)
(5) חזקה על מפרסם ששיגר דבר פרסומת בניגוד להוראות סעיף זה, שעשה כך ביודעין כאמור בפסקה (1), אלא אם כן הוכיח אחרת..."
7.מכוח תקנה (ט) הנזכרות הוחלו בענייני גם הוראות פקודת הנזיקין [נוסח חדש], ובהן סעיף 14, הקובע:
"...המעסיק שלוח, שאיננו עובדו, בעשיית מעשה או סוג של מעשים למענו, יהא חב על כל דבר שיעשה השלוח בביצוע אותו מעשה או סוג מעשים ועל הדרך שבה הוא מבצע אותם."